кадър Bulgaria ON AIRСпасителите не успяха да намерят тримата изчезнали алпинисти на

...
кадър Bulgaria ON AIRСпасителите не успяха да намерят тримата изчезнали алпинисти на
Коментари Харесай

Спасителите не намериха тримата изгубени алпинисти на К2

кадър Bulgaria ON AIR

Спасителите не съумяха да намерят тримата изчезнали алпинисти на К2 - часове, откакто под най-смъртоносния връх на планетата почина Атанас Скатов. Издирват се трима алпинисти, тръгнали да покоряват осемхилядника. Те са от същата експедиция, в която взе участие и българинът, заяви Bulgaria ON AIR.

Два хеликоптера на пакистанската войска и шерпи се включиха в интервенцията по издирването на тримата алпинисти. Следите им се губят в четвъртък след среднощ.

Върхът е висок над 8600 метра. На към 7000 метра височина и при мощни ветрове - машините бяха върнати на земята. Няма информация дали акцията ще продължи на следващия ден.

Около Атанас Скатов на една от последните фотоси са изчезналите алпинисти. Всички те са тръгнали с фантазията да са част от първата експедиция от задгранични алпинисти, покорили осемхилядника през зимата.

Заради суровите условия обаче множеството участници към този момент са се отказали. Именно при слизане от Лагер 3 към базовия лагер гибелта си откри Атанас Скатов. Българското външно министерство заяви, че въжето му се е скъсало, само че шерпите, взели участие в избавителната интервенция обясниха, че алпинистът е умрял, до момента в който е сменял въжетата.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР